De sweater(jurk) die geen sweater is

Belofte maakt schuld, dus vandaag posten we iets anders dan sweaters. Ik presenteer u graag een sweaterjurk. Nu denkt u misschien ‘Mja, da’s ‘t zelfde in ‘t lang.’ maar met deze jurk gaat die vlieger niet op. Dankzij de moderne snit en de gebreide stof schikt deze jurk zich helemaal niet naar het typische beeld van de ‘sweaterjurk’.
Het originele model is verrassend eenvoudig. Zowel het voorpand als het rugpand bestaan uit 1 deel waarvan het bovenstuk oversized is en het onderstuk aanpassend. Nog een mouw erbij en een halsbiesje en alle patroondelen zijn de revue al gepasseerd. Voor wie houdt van snel-klaar-projecten is dit zeker een aanrader.
Bij het dragen zit het rokdeel rond de heupen en het bovenstuk drapeert zich er vanzelf overheen. De watervalhals en de vleermuismouwen maken het verder af. Het is een ‘specialleke’. Misschien niet ieders smaak, maar ik ben er zelf ferm content mee.
Het patroon is de Megan uit de laatste La Maison Victor (sept.-okt. 2018). De stof is een gebreide katoen die ik uitkoos bij Stitch & co.    

Reacties

Populaire posts